Učenci 7. razredov so v torek, 23. 4. 2024 obiskali  Prešernovo Vrbo in se nato kljub ne preveč prijaznemu vremenu peš odpravili proti Breznici na ogled Janševega čebelnjaka, od tam pa še naprej do vasi Doslovče, rojstnemu kraju Frana Saleškega Finžgarja.  Aprilsko dopoldne je bilo hladno in deževno, vsi pa kljub temu dobre volje.  V Vrbi nas je pričakal celo aprilski sneg! Imeli smo se lepo, z zanimanjem smo poslušali razlage in se z novim znanjem vrnili domov.

Zelo všeč mi je bilo, da pot ni bila dolga in strma. Čeprav je bilo vreme deževno in hladno, mi je bila ekskurzija še vedno zelo zanimiva. Naučil sem se zelo veliko novih in poučnih stvari. Najbolj všeč mi je bila Finžgarjeva hiša, ker je manjša in je izgledala bolj starinsko.

Nikolaj Jakovljević

Jaz menim, da je bila ekskurzija super in jo priporočam vsem tistim, ki jih zanima, kakšno je bio življenje v starih časih. Pohvale vsem vodičem za zanimive in poučne zgodbe.

Aleksej Božičić

Meni je bilo všeč in zanimivo zato, ker smo videli stare stvari (na primer lipa, Prešernova hiša …). Ni pa mi bilo všeč, da je padal dež in sneg in je bilo zelo mrzlo.

Egzon Sallahi

Naša pot v Vrbo in skozi številna druga naselja se mi je zdela precej zanimiva in zabavna. Malo jo je pokvarilo slabo vreme, ampak se mi je vseeno zdelo zanimivo. Izvedel sem veliko novih stvari o tistem času. Še posebej bi pohvalil zelo prijaznega in tudi zabavnega vodiča v rojstni hiši Franceta Prešerna. Upam, da bomo odšli še na veliko takih zabavnih ekskurzij in da so bili tudi vodiči z nami zadovoljni.

Matic Žuran

Pot se mi je zdela zanimiva, ampak je celo pot deževalo, snežilo in bilo je mrzlo, kar je malo pokvarilo lepe razglede. Ampak je bila pot kljub temu pot še vedno zabavna, zanimiva in lepa. Prešernova hiša mi je bila najljubša in tudi vodič je bil zanimiv. Čebelnjak Antona Janše v Breznici je imel zelo lepe poslikave, rojstna hiša Frana Saleškega Finžgarja na koncu pa je bila lepo topla in domača.

Asja Čorović