V četrtek, 15. 9. 2022 smo si v Ljubljani ogledali Botanični vrt in obiskali Hišo eksperimentov. Trije deveti razredi smo bili razdeljeni v 2 skupini. Prva skupina se je najprej odpravila v Hišo eksperimentov, druga pa je se najprej sprehodila čez Botanični vrt.


V Botaničnem vrtu smo približno eno uro in pol spremljali razlago o različnih vrstah rastlin, dreves in ostalih živih bitjih ter si podatke, ki se nanašajo na vprašanja o živih organizmih in obstojem Botaničnega vrta zapisali na liste, ki smo jih prejeli pred vstopom v sam vrt. Ko smo končali z ogledom zunanjega vrta, smo pot nadaljevali v tropskem delu, kjer smo spoznali tudi nekaj eksotičnih vrst rastlin. Po koncu ogleda smo imeli možnost, da rastline, ki so naprodaj, kupimo in del Botaničnega vrta odnesemo s sabo domov.


Kasneje so se skupine zamenjale, pot smo nadaljevali v Hišo eksperimentov, kjer smo spoznavali fizikalne zakone in poskuse. Preizkušali smo svoje reflekse, uživali ob učinkih paraboličnega oddajnika in sprejemnika zvoka, napihovali ogromne milne mehurčke in preizkušali znanje, ki smo ga pridobili pri pouku fizike.


Naravoslovni dan se nam je zdel zanimiv in če smo čisto iskreni, smo bili veseli dejstva, da smo bili malo odrešeni pouka tudi, če samo za en dan.

Kaja Krajnc, Elena Pavič, 9. c