3. 10. 2021, 7. a in 7. b

Astronomsko popoldne in večer je bila zabavna, zanimiva in poučna dogodivščina. Najbolj mi je bil všeč planetarij in predstavitev v njem. 3D-tehnologija je bila odlična. Izvedel sem, kako so izumrli dinozavri. Vsa živa bitja, ki danes živimo na Zemlji, smo le en odstotek vseh živih bitij, ki so kadar koli živela na našem planetu in to mi je bilo tudi najbolj presenetljivo. Najbolj nora se mi je zdela naselitev planeta Mars in
vesoljskega turizma. Želim si, da bi imeli še kdaj pouk popoldne, ker je malo drugače.

Rok Bajželj, 7. a

V ponedeljek smo prišli v šolo šele popoldan. Imeli smo astronomski večer. Ko smo prišli v šolo, nas je v 1. nadstropju pričakal velik črn šotor. V njem smo si ogledali zanimive filmčke o vesolju. Pri naslednji delavnici pa smo izvedli nekaj res zanimivih poskusov. Kasneje smo poslušali predavanje o Zemlji, Marsu in celotnem vesolju. Nama se je najbolj zanimiva zdela prva delavnica, torej ura v planetariju. Na splošno pa nama je bil astronomski večer zelo všeč, saj je bil nekaj posebnega. Veliko novega sva se naučili o vesolju.

Tinkara Sekne in Lucija Omers, 7. a

Najbolj sem si zapomnil, da se bo enkrat lahko živelo na Marsu. Zelo je bilo zanimivo, ko smo bili v planetariju in na tisti uri, ko smo delali poskuse z baloni in dušikom. Tako so nam pokazali, kaj bi se v vesolju zgodilo z astronavti, če bi bili brez skafandra.

Urban Štempihar, 7. a

Zapomnil sem si zanimive stvari o Marsu – lahko bi celo enkrat živeli na njem. Izvedel sem, da imaš v vesolju toliko kisika in vode, da lahko preživiš 7-8 ur, potem pa umreš. Naučil sem se tudi, da se zvezde rojevajo v meglicah, da je Jupiter največji planet v tej galaksiji.

Urban Kadivec, 7. a

Astronomski večer mi je bil zelo všeč. Najbolj pa poskusi s tekočim dušikom ter skafander.

Hana Kapetanović, 7. a

Zanimivo je bilo, ko smo poskusili s palčko (obročkom) okrog žice in po njej. Najbolj pa sem si zapomnil veliki pok.

Miha Gašperlin, 7. a

Na astronomskem večeru smo se pogovarjali o Marsu, Zemlji, planetih … Meni je bilo najbolj zanimivo predavanje v planetariju, saj je bilo drugačno kot ostala. Zanimiv je bil tudi poskus z tekočim dušikom. V tekoči dušik smo dali rožo in ko smo rožo prijeli, je razpadla zaradi mraza. V tekoči dušik smo dali tudi banano in postala je tako trdna, da smo z njo lahko zabili žebelj. V spominu mi bo ostalo, da je bil prvi človek v vesolju Jurij Gagarin.

Tia Omerza 7. b

V ponedeljek smo imeli astronomski večer. Všeč mi je bilo, da se je pouk začel šele popoldan.

Na več različnih delavnicah smo se pogovarjali o Zemlji, ozvezdjih in vesolju. V planetariju smo gledali naše ozvezdje, galaksije in osončje. Učili smo se o skafandru in kaj bi se zgodilo z našim telesom v vesolju brez njega. Poleg tega smo naredili še en poskus s tekočim dušikom. Med delavnicami smo se tudi pogovarjali o fosilih, pristanku in življenju na Marsu.

Astronomski dan mi je bil zelo všeč, ker je bil poučen in zanimiv. Najbolj mi je bil všeč planetarij, ker smo v njem videli naše ozvezdje, osončje in planete. Tudi delavnica o skafandru mi je bila zanimiva.

Mitja Jenko, 7. b

Učenci smo na astronomskem večeru spoznali zelo veliko o vesolju, predvsem pa o našem osončju. Vsaka delavnica je bila drugačna in zanimiva. Še posebno so mi bili všeč poskusi s tekočim dušikom in ko smo bili v mini napihljivem planetariju. Ta večer mi je bil zelo všeč.

Aleks Dobrnjac, 7. b