Spoštovani,

Že nekaj tednov starši in pedagoški delavci po Sloveniji ogromno prispevate k preventivni skrbi za duševno zdravje otrok, mladih in odraslih. Vsak dan skrbite za to, da so otroci, mladi in njihove družine ob vsej poplavi neprijetnih informacij dobro založeni tudi s prijetnimi, prijaznimi in pozitivnimi vsebinami in novicami. Po drugi strani pa je enako pomembna skrb za VAS. Z založbo Rokus smo zato pripravili webinar “Kako ohraniti optimizem in znižati raven stresa”. V štirih izvedbah si ga je ogledalo 4.000 slušateljev, a je kljub temu več kot 3.000 prijavljenih ostalo brez ogleda, zato so v založbi Rokus prijazno objavili posnetek webinarja na spletu.
Na tej povezavi si lahko posenetek webinarja ogledate vi, vaši sodelavci in starši vaših otrok: Webinar Kako ohraniti optimizem in znižati raven stresa.

Na spletnem portalu www.abced.si nadaljujemo z objavljanjem poglavij iz nastajajoče knjige “Pozitivna psihologija v vrtcih in šolah”. Zadnji dve objavljeni poglavji sta:

Veseli me tudi, da ima skupina “Osamimo virus, ne sebe“, ki smo jo ustanovili na omrežju Facebook za širjenje prijetnih in pozitivnih vsebin že več kot 1.800 članov. Vabim vas, da jo obiščete, se pridružite in v njej delite vaše pozitivne, optimistične in navdihujoče novice in izkušnje.

Ne pozabimo, da virusi niso edina nalezljiva stvar.
Tudi optimizem, prijaznost in dobrota so.
In prav pedagoški delavci v tem trenutku počnete ogromno za širjenje dobrega, pozitivnega, navdihujočega.
Hvala za vaš trud in prispevek.

Če se vam zdi smiselno, vas vabim, da ta dopis delite.

Bodite zdravi,

dr. Kristijan Musek Lešnik

 

https://www.abced.si/
e-pošta: publikacije@ipsos.si