Projekt Bralna pismenost

Verjetno je že marsikdo med vami v avli v 1. nadstropju opazil knjižne police, okrašene z barvnimi zavesami. Pripravili smo jih, ker bomo v okviru projekta Bralna pismenost v šoli organizirali knjižno izmenjevalnico.

Skoraj vsak med nami ima doma kakšno knjigo ali celo več, ki jo je prerasel, je mogoče celo podvojena ali preprosto nima več prostora zanjo. Veseli bomo, če jo boste prinesli v šolo in si namesto nje izmed knjig v knjižni izmenjevalnici izbrali drugo. O izmenjavi smo obvestili tudi vaše starše, ki jih seveda morate povprašati za dovoljenje, da v šolo prinesete knjige.

Najprej k sodelovanju vabimo učence od 5. do 9. razreda, po jesenskih počitnicah pa se boste lahko pridružili tudi učenci od 1. do 4. razreda. Knjige prinesete svoji učiteljici za slovenščino, pri kateri boste dobili vsa nadaljnja navodila.

Knjižna izmenjevalnica bo odprla svoje police v ponedeljek, 14. oktobra. Vabljeni, da se nam pridružite s svojimi knjigami in jih zamenjate za tiste, ki vam bodo všeč in jih boste z veseljem brali.