KOLESARSKI VELODROM IN BMX-STEZA

V torek, 10. 9. 2019, smo se učenci 5. razredov odpravili v Stražišče do BMX-steze in kolesarskega velodroma. Ob 8.45 smo peš odšli izpred šole, kolesa pa so nam s kombiji odpeljali do tam. Ko smo prišli, nas je pričakal policist. Z njim smo ponovili nekaj pravil obnašanja na kolesu. Nato smo pripeljali kolesa in policist jih je pregledal, če ima vsako kolo vso potrebno opremo. Razdelili smo se v tri skupine. Prva skupina je odšla na BMX-stezo, druga na kolesarski oval in tretja na spretnosti poligon. Ko si opravil eno nalogo, si odšel na drugo. Najtežji je bil spretnostni poligon, kjer si moral voziti enkrat hitro, enkrat počasi. Peljati si moral okoli stožcev, čez stopničke, pod palico, preko lukenj, zopet okoli stožcev in palčko prenesti okoli palice in nazaj na palico. To je bilo najtežje, ker si moral voziti z eno roko. Ura je bila že toliko, da smo morali že počasi oditi. Naložili so naša kolesa in jih pripeljali do šole. Dan se je iztekel, kot bi mignil. Nekoliko utrujeni smo prišli do šole, ker smo veliko kolesarili.

Rok Bajželj, 5. b

 

KOLESARSKI IZPIT

Vsi že nestrpno pričakujemo, da se bomo s kolesi lahko sami vozili v šolo. Lansko leto smo se kar pošteno namučili, ko smo opravljali teorijo, a letos nas čaka še vožnja. Vsi smo že zelo neučakani. Drugi dan priprav je potekal tako:
Prišli smo v šolo in učiteljicama pomagali postaviti prometne znake. Učiteljica Andreja nam je opisala poligon in pravila na njem. Najprej smo poligon preizkusili peš, brez kolesa. Nato smo imeli malico. Ko smo pojedli smo odhiteli po kolesa, nato na kolesa in v vrsto. Učiteljici sta stali pri prometnih znakih in nas opazovali. Vsak učenec
je potoval po poligonu in moral upoštevati prometne znake. Ta dan mi je bil zelo všeč in ostal mi bo v lepem spominu.

Brina Šubic, 5. a