POZDRAVLJENI SLEDILCI PROJEKTA BODIVA PRIJATELJA!

Nazadnje je naš projekt normalno deloval v šolskem letu 2018/19. Takrat so se prijatelji 7. in 1. razredov srečali kar štirikrat. V naslednjem šolskem letu 2019/20 smo odlašali z našimi srečanji. Bežno srečanje je bilo pred novim letom, decembra 2019, potem smo ga načrtovali za mesec marec 2019, pa nam jo je zagodel korona virus, ki nam je kar do letos preprečil izvajanje projekta. Generacija letošnjih devetošolcev in tretješolcev pa je bila žal prikrajšana za druženje.

Spomladanska sprostitev ukrepov nas je vzpodbudila, da smo zopet začeli razmišljati o tradicionalnem projektu naše šole – Bodiva prijatelja. Priprave nanj so se kar zavlekle, saj pomladni meseci prinesejo vrsto dejavnosti za vse učence, kar pomeni težave pri iskanju termina za izvedbo. A uspelo nam je!

Odločili smo se, da se najprej srečajo in stkejo prijateljstvo učenci 8. in 2. razredov. Srečanja vseh treh 8. in 2. razredov so bila organizirana v tednu od 13. do 17. 6. 2022. Ker je to tik pred zaključkom letošnjega šolskega leta, smo se dogovorili, da se bomo srečavali tudi v naslednjem šolskem letu.

Prijatelji so postali učenci 8. a in 2. a, 8. b in 2. c ter 8. c in 2. b. Po uvodnem spoznavanju in predstavitvi namena druženja, so pogovori med novimi prijatelji sproščeno stekli. Drug drugemu so izdelali knjižno kazalko z risbo na eni strani in z napisom BODIVA PRIJATELJA s svojim podpisom, na drugi strani, kot znak prijateljstva, ki se bo nadaljevalo v naslednje šolsko leto. V naslednjem šolskem letu 2022/23 pa bomo izvedli projekt za letošnje prvošolce in učence 7. razredov, torej zopet za učence 8. in 2. razredov.

Učenci 8. razredov se skupaj z vodjo projekta zahvaljujemo razredničarkam drugih razredov in seveda učencem, da so nam omogočili ponovno izvedbo našega tradicionalnega projekta BODIVA PRIJATELJA.

Vodja projekta: Sabina Kolman, učiteljica ZGO, LUM in DKE