POZDRAVLJENI SLEDILCI PROJEKTA BODIVA PRIJATELJA!
Kot sem obljubila lansko šolsko leto, je naš projekt BODIVA PRIJATELJA letos zaživel ponovno, tako kot smo bili navajeni v »pred koronskem« obdobju, kot radi rečemo.
Naša šolska svetovalna delavka, Neža Zelinka, ki zelo dobro pozna vse učence naše šole, saj jih spremlja že ves čas od vpisa na našo šolo, se je zelo potrudila in našla vsakemu učencu v 1. a in 1. b razredu enega ali celo dva prijatelja iz 7. a, b in c razredov ter vsakemu učencu iz 2. a in b. razreda enega ali celo dva
prijatelja iz 8. a, b in c razredov. Na njeno pobudo in pobudo razredničarke 2. b razreda, Urške Valjavec, da bi naše prvo srečanje izvedli kar na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, sem se dogovorila o tem z vodjo tega projekta, Tjašo Zamida, ki je naš predlog podprla, za kar se ji vsi udeleženci iskreno zahvaljujemo, saj je s tem vsem zgoraj omenjenim učencem in njihovim razredničarkam omogočila doživeti nepozabne trenutke druženja in medgeneracijskega sodelovanja omenjenim učencem naše šole.
Z razredničarkami 1. in 2. razredov smo se dogovorile o vsebini našega druženja, ki je bilo seveda povezano s temo – sloganom Slovenskega tradicionalnega zajtrka: Kruh za zajtrk – super dan.
Učenci prvih in sedmih razredov so ustvarjali ilustracije zgodbe potem, ko so pogledali dramatizacijo zgodbe Svetlane Makarovič, Pekarna Mišmaš, učenci drugih in osmih razredov pa so v tehniki lepljenke ustvarili veliko košaro raznovrstnega kruha.
Z razredničarkami prvih in drugih razredov smo v pritličju šolske avle pripravile razstavo nastalih izdelkov.
V foto-galeriji pa si lahko ogledate utrinke našega druženja.

Vodja projekta: Sabina Kolman, učiteljica ZGO, LUM in DKE