Vlada Republike Slovenije v spomin na 30 let smrti arhitekta Edvarda Ravnikarja (1907–1993) razglasila leto 2023 za Ravnikarjevo leto.  Učiteljice Polona Sodnik, Sabina Kolman in Martina Kern so se na začetku šolskega leta 2023/24 odločile, da bodo z učenci 8. in 9. razredov raziskale njegovo življenje in delo ter
pripravile razstavo.

VABILO NA RAZSTAVO

Razstava v šolski avli, ki  je bila od 20. 12. 2023 do 31. 1. 2024, je bila priložnost za poglabljanje v njegovo dediščino ter razumevanje njegovega izjemnega prispevka k razvoju arhitekture v slovenskem prostoru in tudi v tujini. Edvard Ravnikar je zaznamoval slovensko arhitekturno krajino s svojimi inovativnimi ter estetsko dovršenimi deli. Poseben poudarek razstave je bil na likovnih izdelkih naših učencev. Njihova ustvarjalnost je dodala dodatno dimenzijo razstavi, prikazuje pa tudi njegov vpliv na mlade ustvarjalce.

Učenec 9. b razreda, Jakob Peternelj, je oblikoval posebno spletno mesto, do katerega dostopite s QR kodo (desno), kjer lahko preberete življenjepis arhitekta Edvarda Ravnikarja in si ogledate njegove arhitekturne dosežke in galerijo izdelkov učencev,  video o njegovem življenju in delu in rešite kviz.