Letos smo v šoli izpolnjevali nagradni anketni vprašalnik na temo kajenja in podpisali zaobljubo, da vsaj eno leto ne bomo kadili. Zveza društev za boj proti raku je v nagradni igri izžrebala tri naše učence in jih v soboto, 18. 5. 2024, skupaj z učenci in mentorji drugih šol odpeljala na nagradni izlet v Gardaland. Udeleženci smo bili iz Kranja, Predoselj, Ljubljane, Rodice, Radovljice, Koroške Bele in Železnikov.

Z avtobusom smo se iz Ljubljane ob 5:00 odpeljali na sanjski izlet. Vmes so organizatorji poskrbeli za zdrav zajtrk (sendvič, sadje in voda) in nas opremili z belimi majicami.

V Gardalandu smo preizkušali različne adrenalinske naprave in ob tem premagali marsikateri strah. Preizkusili smo celo prosti pad in vratolomni Oblivion. Vmes smo si v restavraciji Aladin privoščili okusno kosilo (želimo si, da bi bilo tudi v šoli tako).

Ugotovili smo, da je najbolj fajn tista naprava, katere nas je bilo na začetku najbolj strah (Blue Tornado). Uživali smo tudi v vodnih vragolijah (Jungle Rapids in Colorado Boat). Nekoliko utrujeni smo si moči povrnili z ledenim slushijem.

V glavnem bilo je super truper dobro in veseli smo, da smo bili ravno mi izžrebani.

Zelo smo uživali, izletu smo dali oceno odlično (5).

Gospa Fani Čeh, hvala za vse! Odlično ste organizirali dogodek.

Hvala tudi šoferjema in vodički.

mentorica Martina Kern

Najboljše je bilo, ko smo šli na vlakec Mamut. Na žalost smo nanj čakali 70 minut. Šli smo tudi na Jungle rapids, kjer smo bili po vožnji vsi mokri. Šli sva tudi na prosti pad. Na Blue Tornado, Oblivion in Raptor pa nisva šli, ker so bili izmed vseh najhujših. Želeli sva si iti tudi na druge atrakcije, a je bila prevelika gneča, zato sva šli večkrat na Jungle Rapids. Najlepši razgled imaš na Monorotaia.

Zala Kuštrin in Neža Polenšek, 7. c