Letošnji natečaj v povezavi s projektom ZDRAVA ŠOLA,

ki bo potekal od 27. januarja do 28. februarja 2020, bo ustvarjalne narave.

Glavana tema natečaja je Digitalni odklop.
V digitalni dobi smo povsod obdani z različnimi digitalnimi napravami, kot so pametni telefoni, TV, računalniki, tablice … Predstavljajte si, da ste brez svoje najljubše digitalne naprave eno uro, dan ali dva, morda celo en mesec ali leto. Naredite eksperiment! »Izklopite se« za poljubno obdobje, nato pa pozorno spremljajte dogajanje in ljudi okrog sebe. Kako se bo vaše življenje spremenilo? Kaj se bo dogajalo z vami?

 

Potem pa na delo! Uporabite poljubno tehniko (ilustracija, strip, fotografija, spis, …), ki najbolj nazorno prikazuje izsledke vašega eksperimenta. Poudarek naj bo na tem, kako se vam življenje pozitivno spremeni, če za določeno obdobje odstranite svojo najljubšo digitalno napravo. Skušajte biti čim bolj zabavni.

 

Sodelujejo lahko vsi učenci naše šole. Udeležba v natečaju je brezplačna in prostovoljna.

Prispevke zbira mentorica Martina Kern na e_naslov: martina.kern@osszkr.si ali osebno v računalniškem kabinetu (II. nadstropje). Nanjo se obrnite tudi glede kakršnihkoli dodatnih informacij.
Marca bo komisija izbrala tri najboljše izdelke in jih objavila na šolski spletni strani. Ob zaključku natečaja bomo v šolski avli pripravili razstavo prejetih prispevkov in najboljše nagradili.
Odklopite se!