OŠ STANETA ŽAGARJA KRANJ

Prijateljčki 2017/18

 

Tudi v letošnjem šolskem letu 2017/18 na naši šoli poteka v okviru predmeta DKE (Domovinska in državljanska kultura ter etika) projekt BODIVA PRIJATELJA.

 

 

Učenci 7. razredov so tudi letos postali prijatelji prvošolčkom z namenom, da jih skušajo prepričati, da je v šoli med prijatelji lepo in da se nimajo česa bati, saj jih varujejo starejši prijatelji.

 

Z njimi se srečujejo med poukom, ko s pomočjo načrtovanja učiteljic skupaj izvedejo različne oblike ur pouka. Z njimi se igrajo družabne igre in se pogovarjajo, tako da mlajši učenci izgubijo strah pred večjimi, ki so v šoli bolj sproščeni, kar mlajši na začetku niso. Skupaj rišejo, starejši jim berejo, se z njimi učijo, rešujejo razne naloge, skupaj telovadijo, gredo na sprehod, izvedejo nastope (igrice, pojejo in plešejo) ter še bi lahko naštevala.

Srečujejo se tudi med odmori, v podaljšanem bivanju, saj jih sedmošolci radi obiskujejo tudi izven svojega pouka in v knjižnici, kjer jim pomagajo pri izbiri knjig.

 

Sam projekt se je v teh letih izkazal za zelo pozitivnega pri reševanju medgeneracijskih razlik in problemov, kot tudi za medgeneracijsko povezovanje. Ni več opaziti strahu mlajših učencev pred večjimi, niti večji več ne ustrahujejo mlajših. Stkejo se prijateljstva, ki trajajo dokler starejša generacija ne zapusti OŠ, ali še dlje.

 

 

 

Učiteljica DKE Sabina Kolman

 

 

CookiesAccept

Piškotki

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašam s piškotki. Več

Se strinjam

Kaj so piškotki?

 

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.