OŠ STANETA ŽAGARJA KRANJ

Uši!!!

 


Dragi starši,


sporočamo vam, da so se ponovno pojavile uši.


Uši so stalno prisotne v našem okolju. Za ušivost smo dovzetni vsi ne glede na starost, spol ali socialno-ekonomskih status, pogosteje pa se ušivost pojavlja pri šolarjih, predvsem zaradi tesnejših medsebojnih stikov, ki ušem omogočajo prehajanje z glave na glavo.


Poznano je, da se ušivost običajno poveča takoj po začetku šolskega leta ter po vrnitvi otrok z različnih obšolskih dejavnosti, kjer so otroci v tesnejših stikih. Med počitnicami ušivosti običajno ne zaznavamo.


Naglavne uši ne prenašajo bolezni, vendar pa s svojimi izločki povzročajo neprijetno srbenje.


Pri uspešnem preprečevanju in odpravljanju ušivosti imate ključno vlogo starši.


Če so se pri vašem otroku pojavile naglavne uši, je nujno, da v skladu z Navodili za ravnanje ob pojavu naglavnih uši, ki so jih pripravili strokovnjaki, natančno izvedete razuševanje. Otrok se lahko vrne v vrtec ali šolo takoj po opravljenem prvem postopku razuševanja.


Navodila za ravnanje ob pojavu naglavnih uši najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) http://www.nijz.si/, kjer lahko najdete tudi več informacij o ušivosti in njenem preprečevanju.

 

 

NOVOSTI

 NADOMEŠČANJA 

 

 KOLEDAR OCENJEVANJA ZNANJA

 

JEDILNIK (23. - 27. 10.)

 

TEKOČE AKTIVNOSTI

 

PUBLIKACIJA 2017/18 

 

   SPLETNA KNJIŽNICA

 

CookiesAccept

Piškotki

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašam s piškotki. Več

Se strinjam

Kaj so piškotki?

 

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.