Kranj, 12. september 2023 – Čez manj kot mesec dni, v soboto, 7. oktobra, bo na sporedu
sedma izvedba Teka za Kranj – Memoriala Vincenca Drakslerja. Organizatorji na Glavnem
trgu pričakujejo številne tekače, ki se bodo na dveh razdaljah pomerili v različnih starostnih
kategorijah, ter pohodnike, ki bodo v spomin na dobrotnika Vincenca Drakslerja spoznavali
kranjske znamenitosti.

Lanski tek na 10-kilometrski razdalji sta dobila Kim Ameršek v ženski kategoriji (0:38:44) in član domačega Atletskega kluba Kranj Dino Grbić, ki je z razdaljo opravil izjemno hitro. Za tek je porabil le slabi dve minuti več od pol ure (0:31:43). Organizatorji dogodka (Mestna občina Kranj, Zavod za šport Kranj, Zavod za turizem in kulturo Kranj, Atletski klub Triglav Kranj, Fundacija Vincenca Drakslerja in Dspot)tudi letos pričakujejo nekaj izjemno hitrih tekačic in tekačev ter številne ljubitelje teka.

Športna sobota se bo začela ob 10.30 s pohodom v spomin na dobrotnika Vincenca Drakslerja. Udeleženci bodo spoznavali glavne znamenitosti Kranja in zbirali žige na kontrolnih točkah, medtem ko se bodo z Glavnega trga premikali proti cilju na gradu Khislstein. Na voljo jim bosta dve različici pohoda, krajša (2,4 km – 5 kontrolnih točk) in daljša (3,3 km – 10 kontrolnih točk).

Ob 11.30 bo sledil Krančkov otroški tek, po nagovoru župana Matjaža Rakovca in predsednika Atletskega kluba Triglav Kranj Tomaža Kukovice pa bo ob 12. uri štart teka na 3,3 km in 10 km. Privlačna krožna tekaška trasa bo udeležence vodila skozi Prešernov gaj, kanjon Kokre in po slikovitih kranjskih ulicah do starega mestnega jedra ob vodnjaku. Sledila bo zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in družabno-zabavnim programom.

Časovnica dogodka:

  • 10.30 – pohod Vincenca Drakslerja po skritih kotičkih Kranja (3,3 km),
  • 11.30 – Krančkov otroški tek,
  • 12.00 – štart tekov na 3,3 km in 10 km,
  • 11.00 –15.00 družabni program in podelitev priznanj (grad Khislstein).

Tek za Kranj – Memorial Vincenca Drakslerja se izvaja s podporo sponzorjev, ki so prispevali praktične nagrade. Informacije o prireditvi so na voljo tudi na spletni strani tekzakranj.si.

Več informacij   Kabinet župana                                          Oddelek za komuniciranje in protokol Slovenski trg 1,  4000 Kranj,  T: 04 2373 116   E: pr@kranj.si     S: www.kranj.si    FB: @MOKranj