VSESLOVENSKI SPLETNI KVIZ O VARNI RABI INTERNETA

V četrtek, 16. 2. 2023 je potekal največji spletni kviz o varni rabi interneta na svetu. V okviru projekta Spletne brihte sta ga organizirala zavod Varni internet in A1 Slovenija. Pri zabavnem načinu pridobivanja znanj o varni in odgovorni rabi interneta ter podiranju rekorda so sodelovali tudi naši učenci 6., 7. in 8. razredov. Učenci so lahko ta dan v šolo prinesli svoje elektronske naprave (telefon, tablica ali prenosni računalnik) na katerih so reševali kviz. Učenci, ki niso imeli svojih elektronskih naprav so se zbrali v računalniški učilnici in kviz reševali na šolskih računalnikih.

 

Uspelo nam je nekaj, kar ni doslej še nikomur v Sloveniji. 🥳 

Osvojili smo Guinnessov rekord za največji spletni kviz na svetu! 🏆

 

Ponosni smo na več kot 20.000 slovenskih osnovnošolcev, ki so 16. 2. 2023 sodelovali v največjem spletnem kvizu o varni rabi interneta na svetu. Kviz, ki ga je vodil Sašo Stare, je trajal 60 minut, udeležil pa se ga je tudi uradni sodnik GUINNESS WORLD RECORDS™ Richard Stenning, ki je bil nad zagnanostjo naših učencev naravnost navdušen. V nekaj dneh bo tudi znano, katere tri šole so si z odličnim znanjem prislužile nagrado v skupni vrednosti 10.000 evrov za nakup računalniške opreme. 😍 Več o rekordu si preberi na: web.a1.si/3HAFemu!

Zahvaljujemo se skoraj 200 slovenskim osnovnim šolam, zavodu Varni internet, Sašu Staretu in vsem ostalim, ki ste nam pomagali osvojiti Guinessov rekord. ❤️

 

Foto-utrinki iz šolske računalnice