Tema: PRIDELAVA HRANE NA DOMAČI ZEMLJI

Natečaj je bil namenjen vsem učencem in zaposlenim naše šole. S fotografijo je bilo potrebno prikazati, kako v različnih slovenskih pokrajinah pridelujejo hrano. Fotografirali smo lahko opravila na domačem vrtu, sejanje različnih semen, sajenje zelenjavnih sadik, sajenje jagodičevja, trgatev v vinogradu, obiranje sadja, pobiranje krompirja, žetev pšenice, nabiranje solate … Načini pridelave so bili lahko starinski ali moderni. S fotografije pa je moral biti nazorno razviden način pridelave hrane na zemlji.

Natečaj je bil prvotno zastavljen v oktobru in novembru, potem pa je bil zaradi Covid19 podaljšan do konca januarja. Sodelovali so trije učenci in štirje zaposleni naše šole. Vse fotografije so bile predstavljene na šolski spletni strani. Sledilo je 30 dnevno glasovanje za najboljšo fotografijo na spletu. Vsaka fotografija je lahko dobila največ 10 glasov. Glasovalo je 91 oseb. Konec februarja pa je bila podelitev priznanj in nagrad.

***

Med prispelimi fotografijami učencev je prvo mesto zasedla fotografija CVETOČA PRIMORSKA ČEŠNJA, učenke Lane Jekovec iz 5. b razreda.

Drugo mesto je zasedla fotografija OKUSNA JESENSKA DEKORACIJA, učenca Urbana Kadivca iz 7. a, tretje mesto pa fotografija KISLE ZELJANTE GLAVE, učenca Jerneja Kadivca iz 6. b razreda.

V kategoriji ZAPOSLENI so bili glasovi porazdeljeni takole:

1. mesto: fotografija VRT, učiteljica Martine Kern

2. mesto: fotografija POLJE POČIVA, učiteljica Sabine Kolman

3. mesto: fotografija ZELENA SOLATA, hišnik Borisa Okorna

Vsem udeležencem čestitamo!

Razstavo vseh prispelih fotografij si lahko ogledate v spodnji šolski avli in na šolski spletni strani.

mentorica Martina Kern