Šola v naravi v Radencih

ponedeljek, 28. 1. 2019

Po prihodu v dom smo se najprej razdelili v sobe in odšli na kosilo, ki nam je zelo teknilo. Popoldan smo spoznavali kulturno dediščino Radencev, druga skupina pa je streljala z lokom. Potem sta se skupini zamenjali. Po večerji pa je 7. b imel bližnje srečanje s kačo (pa da ne boste mislili, da je bilo kaj hudo imeti kačo okrog vratu namesto šala – kljub začetnemu strahu smo na koncu kačo božali prav vsi). Učenci 7. a pa so se preizkusili v kvizu. Sledila je priprava na spanje in potem smo se počasi umirili in čez kakšno uro ali dve celo zaspali.

torek, 29. 1. 2019

Zjutraj so nas že navsezgodaj mučili z jutranjo gimnastiko, po zajtrku pa smo se razdelili v tri skupine. Ena se je učila preživetja v naravi (zgradili smo bivališče v gozdu in poizkušali zakuriti ogenj v snegu in dežju, videli sledi medveda v snegu!), druga je proučevala živali v gozdu, tretja pa spoznavala prednosti lokalno pridelane hrane. Nato so se skupine zamenjale. Malo nas je zeblo, a smo preživeli.

Po kosilu in prostem času pa smo se lotili izdelovanja belokranjskih pisanic, druga skupina pa je preizkusila plezalno steno v domu. Vsem je uspelo vse – naredili smo pisanice in priplezali do vrha stene. Čakala nas je nagrada – slastna pica. Še malo in odpravili se bomo k počitku.

sreda, 30. januar 2019

Danes smo do jame Kobiljače šli,

hrenovke si za malico spekli vsi,

po snegu, blatu smo tacali,

mnogo novega spoznali

(malo smo se tudi umazali :)).

Popoldne smo se učili plezati

in vozle vezati,

potem pa še pekli pogače,

zvečer pa se zabavali malo drugače –

težka vprašanja v kvizu smo reševali

in se potem za nagrado sladkali.

 

četrtek, 31. 1. 2019

Danes nismo imeli nič časa za javljanje, ker smo bili ves dan polno zaposleni.

 

petek, 1. 2. 2019

Naši vtisi o šoli v naravi

 

Soba 1 – Trpotec (vse sobe se imenujejo po belokranjskih značilnostih)

Najbolj všeč so nam bile živali, ker smo jih lahko prijeli v roke, ker nismo bili s telefonom, všeč nam je bilo plezanje, zadnji večer, ko so se predstavljale sobe in smo se skupaj igrali zabavne igre. Pohod je bil sproščujoč, a malo predolg, slastno je bilo, ko smo pekli hrenovke na ognju daleč stran od doma. Hrana je bila dobra, najboljša je bila riba s pire krompirjem. Učitelji so bili prijazni in potrpežljivi. Edina stvar, ki nas je motila, je  to, da je minilo tako hitro.

Maša, Naja, Jerca, Maja, Žana, Katarina

 

Soba 2 – Velika stena

Najbolj všeč nam je bila kača, ker smo jo imele v rokah, saj imamo rade živali. Zanimiv je bil tudi tek na smučeh.

Sara Š., Sara Č., Anina, Alejna, Ariana

 

Soba 3 – Kobiljača

Najbolj všeč nam je bilo srečanje s kačo, ki ima zanimivo ime Newton, ker smo jo imele prvič v rokah in celo okoli vratu, saj smo morale premagati ogromen strah pred kačami. Newton je bil miren, zato smo se tudi me počutile varno in mirno. Všeč nam je bilo tudi plezanje in lokostrelstvo, saj smo se s tema dejavnostma srečale prvič in nam je šlo zelo dobro od nog in rok.

Ula, Gaja, Zoja D., Emilija, Lana

 

Soba 4 – Čedinje

Najbolj všeč nam je bil kviz, ker smo se zelo zabavali in smejali, predstavitve razredov, ker so bile smešne in zabavne, lokostrelstvo, ker smo nekateri prvič streljali z lokom in imeli mirno roko. Zanimivo je bilo tudi druženje s kačo, ker smo nekateri premagali strah pred kačami.

Miha, Damjan, Nejc, Edison, Bojan

Soba 5 – Žlebina

Všeč nam je bilo, ko smo pekli belokranjsko pogačo, ker jo je bilo zanimivo delati in je bila odlična. Tudi druge belokranjske jedi so nam bile všeč. Zanimivo je bilo plezanje, ker smo se naučili plezati. Zdaj znamo delati tudi vozle. Tudi lokostrelstvo je bilo zanimivo, ker je nekaterim šlo dobro od rok. Ne smemo pozabiti tudi na kačo, ker je bila to čisto nova izkušnja.

Jaša, Jaka, Marko, Fation, Urh

 

Soba 6 – Prepadnica

Nam je bilo najbolj všeč, ko smo spoznali kačo Newtona in jo imeli v rokah, ko smo plezali po plezalni steni, ker smo nekatere plezale prvič. Všeč nam je bilo tudi streljanje z lokom, ker je bilo to nekaj novega in zanimivega. Zanimivo je bilo tudi, ko smo delali mazilo za ustnice.

Maja, Nika, Špela, Urška

 

Soba 8 – Ograjice

Najbolj všeč nam je bilo streljanje z lokom, ker smo večinoma streljali zelo dobro in to radi počnemo. Nekateri smo se ob tem počutili kot Robin Hood. Super je bila peka na odprtem ognju, ker obožujemo pečene hrenovke. Tudi belokranjska pogača, ki smo jo sami naredili in spekli, je bila zelo dobra.

Jure, Maj, Peter, Dario, Ažbe

 

Soba 9 – Lipovec

Odlična se nam je zdela hrana, tudi tista, ki smo jo spekli sami – belokranjska pogača, zavitki in povitki. Med prostim časom smo radi igrali pingpong, všeč nam je bilo, da smo lahko bili s činčilami, kačo in z deguji.  Zabavna dejavnost je bila tudi tek na smučeh.

Adel, Kristjan, Ažbe, Nejc

 

Soba 10 – Cerovec

Všeč nam je bilo streljanje z lokom, tek na smučeh, plezanje po steni – vse je bilo adrenalinsko. Srečanje s kačo je bilo zanimivo in prijetno in je žgečkalo. Dobro je bilo tudi kuhanje, ker smo se veliko zabavali in se naučili veliko novih receptov.

Gal, Matevž, Edmond, Matej